Terranova

I Terranova kan du uppleva Kvarkens skärgårdsnatur mitt i staden. Du kan se och höra fåglarna, klappa en säl på huvudet och titta in i ett virtuellt akvarium, där fiskar av alla storlekar simmar. I insektskammaren kommer du nära inpå områdets fjärilar och i Stenarnas rike kan du känna på uråldriga bergarter.

Terranova är latin och betyder ”nytt land”. Utställningen berättar om istiden och landhöjningen, som format naturen i Kvarkens skärgård – Höga Kusten-området. Den presenterar också dagens natur i skärgården och de växter och djur som lever där. I auditoriet visas naturfilmer som berättar om bl.a. istiden och landhöjningen på ett åskådligt sätt. Om du vill kan du göra en riktig djupdykning i jordklotets och skärgårdens geologiska utveckling i Stenarnas rike och i Isgrottan.

Terranova är en bra startpunkt för den som vill lära sig mer om världsarvet. Boka gärna en guidning i utställningen om du vill ha djupare information. En guidning kan också vara en utmärkt aktivitet för företag och föreningar.

Terranova är en del av Österbottens museum, som också är Vasa stads historiska museum, och som fungerar som landskapsmuseum och regionkonstmuseum. Utställningen upprätthålls av Vasa stad, Österbottens museums naturvetenskapliga avdelning.

Kontaktuppgifter:
Österbottens museum och Terranova
Museigatan 3
65100 Vasa


Bokningar och växel
+358 (0)6 325 3800
museoinfo(at)vaasa.fi
www.osterbottensmuseum.fi